- 250 g pancar turşusu
- 6-7 adet patates
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay bardağı mayonez
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- tuz- karabiber
Haydi Yapalım;
- Patatesler haşlanır.Pancar turşusu rondodan geçirilir, bir süzgeçe alınır ve iyice süzdürülür. (20-25 dakika) Süzdürülen pancar salata kalıbına yayılır ve patates hazırlanana kadar buzdolabında soğutulur.
- Haşlanan patatesler ezilir. Yoğurt, mayonez bir kasede karıştırılır. Mayonezli yoğurt, tuz, karabiber ve kıyılan yeşillikler patatesle buluşturulur. Karışım pancarın üzerine yayılır.Dolapta soğuyan salata ters çevrilir, servis yapılır.
Not:Dilenirse üzeri mayonezli yoğurt ve dereotu ile süslenebilir.
Pancarın öyle güzel bir rengi var ki,patatese de eminim çok yakışmıştır.Nefis görünüyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilpelince ;)
yine lezzetli bir tarif daha ellerini sağlık
YanıtlaSildeğişik bir salata olmuş en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilpancar turşusunu çok severim patatesle de eminim çok güzel yakışmıştır ellerine sağlık
YanıtlaSilpasta gibi salata görüntü de tat da şahane
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilÇok şık bir salata olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBen de denemiştim böyle bir salata :)
Pancarın verdiği renkle çok hoş bir görüntü çıkıyor ortaya :)
Afiyet olsun :)
uzun zamandır denemeyi istedigim bir tarif.ellerine saglık.
YanıtlaSil