• 4 adet kuzu incik
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 5 adet tane karabiber
• 2 adet patates
• 2 adet havuç
• 3 yemek kaşığı domates püresi
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• tuz
• 2 adet defne yaprağı
Haydi Yapalım;
• Soğan yemeklik doğranır 1 yemek kaşığı sıvıyağda sotelenir; üzerine sarımsak, domates püresi ve salçalar eklenir. Kuzu incikler teflon tavada 1/2 tatlı kaşığı tereyağ ile rengi değişinceye kadar kızartılır 5 dakika, dış kabuk oluşturmak için pişirmek için değil. 2 su bardağı kaynamış su ve soğanlı karışımla beraber etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tenceredekileri bir fırın kabına dökün üzerine defne yaprağı, halka dilimlenmiş patates, havuç, tuz ve karabiber ilave edip 250C'de 30 dakika pişirin. Afiyetle..
harika bir yemek olmuş,eline sağlık.
YanıtlaSilFırında pişmiş kuzu incik çok güzel bir tarif, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnefis olmuş
YanıtlaSilMuhtesem gorunuyor; ellerinize saglik!
YanıtlaSilellerine sağlık kuzunun en sevdiğim yeridir incik
YanıtlaSilbizim sülale kasap biz bodiko da deriz
ohh miss olmuş miss;))
Amanın amanın bu ne güzelliktir?
YanıtlaSilBayılırım.Hem lezzetli hem pratik. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİşte favorim sayende kuzu eti yer olduk harika bir tarif
YanıtlaSilEllerine sağlık miss :)
YanıtlaSil