Hamur için;
- 4,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı su (ılıktan biraz daha sıcak)
- 2 çay kaşığı tuz
- 40gr yaş maya (4'lü paketin 1 adeti)
Harç için;
- sucuk
- 300gr rendelenmiş kaşar
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Haydi yapalım;
Yaş maya ılıktan biraz sıcak suyun içerisine şekerle beraber konulur, eriyip
kabardıktan sonra, ortası havuz gibi açılan unun ortasına yavaş yavaş dökülür,
bir yandanda karıştırılır. Tuz eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene
kadar yoğurulur. Mayalanma işlemi için üzeri örtülüp 45 dakika ılık bir ortamda
bekletilir. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp merdane yardımıyla
arzu edilen hamur kalınlığında açılıp içerisine sucuk ve rende kaşar serpilir yanlardan kıvrılıp
şekil verilir. Yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir.
Hamurunuz ölçülere göre yumuşak kıvamlı olacak, ama herkesin
bardak ölçüsü tutmayacağından eklemeler yapabilirsiniz, elinize yapışan hamur
olmayacak buna dikkat edin. Fırından çıkar çıkmaz pidelerin kenarlarına tereyağ
sürdüm o artık sizin arzunuza kalmış. Yanınada mis gibi sıcak çay
hımmmm :)
Mımmmm nefis...ellerinize sağlık..Olsada yesek...
YanıtlaSiloyyyy ennnfes görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilAklıma düşürdün arkadaşım bayram sonrası ben de yapayım.Nefis görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerimle.
YanıtlaSilNursen hanım pratik deneyebilirsiniz :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilTesekkürler fatma hanım :)
YanıtlaSilVişnap kıymalı ve kaşarlısıda çok güzel oluyor :) demedi deme
YanıtlaSil