- 2 adet yumurta sarısı
- 250 gr margarin (ben, 70gr margarin 180 gr tereyağ kullandım)
- 9 çay bardağı un
- 2 çay bardağı şeker
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
üzeri için;
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
- 2 adet yumurta beyazı
Haydi yapalım;
- Oda sıcaklığındaki katı yağ ve un bir miktar yoğrulur. Ardından diğer malzemelerde ilave edilerek tüm malzeme birbirine yedirilir. Hamur buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Yumurta akı çatalla çırpılır; yuvarlanan parçaların üst bölümü önce yumurta akına ardından fındığa batırılarak tepsiye konulur. 175 derece fırında kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirilir.
Bu tarifle 13-14 yaşımda ilk kurabiyemi yapıyordum. O dönemlerde kurabiye çeşitleri epey sınırlıydı. Farklı tarif uygulayanlardan hemen kağıt kalem istenir yeni tarifin notları yazılır, evin babasına uygulanırdı :) Eğer hamurunuz kendini toparlayamadıysa bir miktar daha un ilave edebilirsiniz.
kurabiyeler al beni ye diyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilSüper görünüyor.Mutlaka deneyeceğim .Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilbir tanecik aldım.ellerine saglık.
YanıtlaSilKurabiyeye fındık çok yakışıyor,lezzetine doyum olmaz,
YanıtlaSilelinize sağlık,sevgiler.
fındıklı kurabiye yenmez mi? olsada şimdi bir tanecik yiyebilsem..ellerine sağlık canım
YanıtlaSilseviler
ellerine sağlık canım..harika görünüyorlar..bişey soracağım tozşker kurabiyeyi sert yapıyor mu.? nedense hep bir önyargı var aklımda pudraşekeri ile değiştirmeden edemiyorum..deneyeceğim en kısa zamanda..çok selamlar..
YanıtlaSilBu kurabiyelerde harika görünüyor, bende tarçınlı cevizli kurabiye yaptım..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık, yarışma desteğiniz için çoook teşekkürler zorlu kayıt kısmını atlatıp,oy kullanmanız büyük incelik..
sevgiler