Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1.5 su bardağı yeşil mercimek
- sıvı yağ
- 200 g haşhaş ezmesi
- 2 çay kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığıkırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
Haydi Yapalım;
Haşhaş ezmesi bir kasede, sıvı yağ ilave edilerek açılır. ( Yufkaya fırça ile sürülecek kıvama getirilir.) Haşlanan mercimek süzülür, baharatlar ilave edilerek iç harç hazırlanmış olur. Yufka 8 eşit parçaya bölünür. Bir üçgen yufkaya haşhaş sürülür, üzerine ikinci yufka konulur, yeniden haşhaş sürülür. Yufka geniş kısmına iç harç konularak sigara böreği gibi ancak biraz daha geniş sarılır. Tüm yufkalar aynı şekilde sarılır, tepsiye dizilir, üzerlerine haşhaş sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyetle...
Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinize sağlık bu afyon yöresine ait birbörekmi acaba
YanıtlaSilmercimekle haşhaşın şahane uyumu...
YanıtlaSilne kadar lezzetli görünüyor mercimeği çok severim zaten en yakın zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilgörüntü mükemmel tadı da eminim aynı mükemmeliktedir ellerine sağlık
YanıtlaSil