Oktay Usta ile Çay Saati kitabından uyguladağım tarifin kıymalısı çok lezzetli olmasına rağmen kıymalı sevmeyenler için peynirlisini denedim, oldu mu oldu:)
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
- üzeri için galeta unu
iç harç;
- peynir rendesi
Haydi Yapalım;
- Yoğurt, yumurtanın sarısı( akı üzerine sürmek için ayrılacak), sıvı yağ ,tuz çırpma teli ile çırpılır. Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. Üzerine nemli bir bez örtülerek hamur dinlendirilir .(15-20 dakika) Dinlendirdiğimiz hamurtadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır, iç harç konulduktan sonra yuvarlanır. Yuvarlanan hamur önce çatalla çırpılmış yumurta akına daha sonra galeta ununa batırılur. Tepisiye dizilen poğaçalar 170 derecelik fırında 25- 30 dakika pişirilir.
- Afiyet olsun.
Super görünüyor canım,ellerine sağlık..Kocaman sevgiler..)
YanıtlaSilbizde de çok sevilir bu poğaça eline sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ben kıymalısını tercih etsemde gerçekten tam benlik olmuş.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Yemesi ayrı keyif bence,sıcak sıcak eller yana yana yenmeli;)
YanıtlaSilellerine sağlık.
Sevgiler.
ellerine saglik canim cok güzel görünüyor en kisa zamanda yemeye gelecegim haberin olsun:))))
YanıtlaSilBen peynirli severim, çocuklar kıymalı. Demek ki karışık yapılacak:))) Galeta unu çok yakışmış, ellerinize sağlık olsun arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler.
Ben içine hiçbirşey hazırlamadan sadesini bile hazırladığımda gayet talep görüyor. Harika bir poğaça bu gerçekten. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler