Malzemeler:
- 5-6 adet havuç
- 1 kutu mısır konservesi
- 2 yemek kaşığı kapari
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
- 5-6 dal dereotu
- tuz
- zeytin yağı
Haydi Yapalım:
- Havuçlar soyulur ve rendenin geniş kısmı ile rendelenir.Rendelenen havuçlar zeytin yağı ile sotelenir. Derin bir kasede yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu, mısır, kapari ve tuz karıştırlır. Soğuyan sotelenmiş havuçlar bu karışma eklenir. Afiyetleee..
Not: Çok pratik olan bu salatayı havuç yerine kabak kullanarak da yapıyorum lezzetli oluyor, denemenizi tavsiye ederim.
kapari nedir bilmiyorum ama çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKapari, konservesi yapılan, salata, pizza yapımı ve balık yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanılan ,merketlerde kolaylıkla bulunan gebere otunun tohumu:) Salatalara çok yakıştığı da kesin..
YanıtlaSilKapari hiç almadım hiç yemedim tadını merak ediyorum Son metroya gittiğimde bulamamıştım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilhımmmm lezeetli görünüyor...
YanıtlaSilçayın yanında harika oluyor tatmış birisi olarak şiddetle tavsiye ediyorum.
YanıtlaSilAldım bu tarifi..ellerine sağlık.
YanıtlaSil