Malzemeler:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket negro bisküvi
- 1 adet nektarin
- 4 adet kayısı
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı badem
Haydi Yapalım;
- Krem şanti soğuk süt ile çırpılır. Bademler sıcak suda bekletilir, kabukları soyulur, iri parçalanır. Bisküvi elle kırılır, nektarin ve kayısılar küp küp doğranır. Badem, meyveler, limon kabuğu rendesi ve bisküvi parçaları şanti ile karıştırılır. Streç film ile kaplanmış kuplara paylaştırılır. Derin dondurucuda donmaya bırakılır. Servis yapılmadan önce streç film yardımıyla ters çevrilir, çıkarlır.Afiyetle..
Not: Tatlı için; istenilen mevsim meyveleri, negro yerine kakaolu büskivi ya da bebe bisküvisi, badem yerine fındık, fıstık kullanılabilir.
ellerine saglık.
YanıtlaSiloff canım çekti:))ellerine sağlık...
YanıtlaSilbize de yap:)
YanıtlaSilDenedim sizin de denemenizi öneririm.
YanıtlaSilsüper pratik ve lezzetli birşey olmuş bu. yaz sıcaklarında daha iyi bir tatlı olamaz herhalde. elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSil