19 Mayıs 2012 Cumartesi

Kabak Mücver


Malzemeler
  • 2 adet orta boy kabak
  • 5 adet yeşil soğan
  • yarım demet dereotu
  • bir tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • karabiber ve tuz

Haydi yapalım;
  • Tüm yeşillikler ince ince dogranır.Yumurta bir kasede çırpılır içerisine tuz ve karabiber ilave edilir. Kabaklar rendenin orta boy kısmında rendelenir, avuç içine alınarak suyu sıktırılır.  Tüm yeşillikler ve kabak karıştırılır üzerine yumurtalı karışım ve un eklenir. Kızgın yağın içerisine 1 yemek kaşığı dolu dolu bu karışım dökülür, kızarınca ters yüzü çevrilir. Pişen mücverler kağıt havluya alınıp servise hazır hale getirilir.
Baharın müjdecilerinden biride mücver benim için ardından gelsin çilekler, erikler kirazlar :) İstanbul'da açan sıralı erguvanların, leylakların, akasyaların, güllerin ve yaseminlerin binbir çeşit kokularını saymıyorum bile. Bahar yorgunluğuyla beraber keyfiniz bol olsun.

4 yorum:

  1. bende yapmıştım,taslakta bekmede.Gerçi yazın o kadar sık yaparım ki çok severiz.Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Dayanamayıp ocak başında kızartırken bir yandan yediğim kabak mücveridir .Bir de çiğ börek bunlara bayılırım bir yandan kızartıp bir yandan sıcak sıcak yemesine.Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  3. görüntü çok leziz
    ellerine sağlık
    ve fotoğrafı çok beğendim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Pinar balaman6 Temmuz 2012 17:38

    Kabak sevmeme ve mucver yapmak aklimin ucunda dahi gecmezken sizin bu tarif uzerine dayanamayip kabak alip yaptim ve sonuc mu? Mukemmel otesi artik yedigim yiyecekler arasina girmis bulunmakta :) tesekkurler .....

    YanıtlaSil