Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 5 adet yeşil soğan
- yarım demet dereotu
- bir tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- karabiber ve tuz
Haydi yapalım;
- Tüm yeşillikler ince ince dogranır.Yumurta bir kasede çırpılır içerisine tuz ve karabiber ilave edilir. Kabaklar rendenin orta boy kısmında rendelenir, avuç içine alınarak suyu sıktırılır. Tüm yeşillikler ve kabak karıştırılır üzerine yumurtalı karışım ve un eklenir. Kızgın yağın içerisine 1 yemek kaşığı dolu dolu bu karışım dökülür, kızarınca ters yüzü çevrilir. Pişen mücverler kağıt havluya alınıp servise hazır hale getirilir.
bende yapmıştım,taslakta bekmede.Gerçi yazın o kadar sık yaparım ki çok severiz.Eline sağlık..
YanıtlaSilDayanamayıp ocak başında kızartırken bir yandan yediğim kabak mücveridir .Bir de çiğ börek bunlara bayılırım bir yandan kızartıp bir yandan sıcak sıcak yemesine.Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilgörüntü çok leziz
YanıtlaSilellerine sağlık
ve fotoğrafı çok beğendim
sevgiler
Kabak sevmeme ve mucver yapmak aklimin ucunda dahi gecmezken sizin bu tarif uzerine dayanamayip kabak alip yaptim ve sonuc mu? Mukemmel otesi artik yedigim yiyecekler arasina girmis bulunmakta :) tesekkurler .....
YanıtlaSil