- 4 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 yemek kaşığı z.yağı
- tuz, karabiber
Haydi yapalım
- Sarımsaklar rendelenip tereyağı, zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlanır. Patatesler kesme tahtasına alınıp yarım cm (5mm) başından sonuna kadar dilimlenir fakat tam kesmeden, alt kısım bütün kalacak şekilde kesilecek. Tepsiye patatesler dizilir, patates dilimlerinin aralarına hazırlanan karışımdan sürülüp 40 dakika pişirilir.
Birçok yemeğin yanına şık garnütür olarak hazırlanabilecek pratik bir tarif. Patateslerin dışı gevrek içi yumuşak oluyor. Arzu ederseniz üzerine kaşarda rendeleyebilirsiniz, biberiye ve kekik kullanarak çeşnilendirebilirsiniz.
nasıl güzel görünüyor ellerinize sağlık harika bir kahvaltılık şekli patatesin
YanıtlaSilArkadaşım inanmıyorum hah işte geldiğimde bana bundan bütün patatesten yaparsın değil mi?Yanında da kuzu etli Hindibağ türlü ohh miss miss acılı o gün gibi Canımm ellerine sağlık afiyetler olsun..
YanıtlaSilYaparım tabiki vişnap :) sen gel
YanıtlaSilçok güzelmiş :)
YanıtlaSil