Mevsimi gelmiş, taze taze topladık adadan..Yabani kuşkonmaz, tilkişen ya da ayrelli...
Malzemeler:
- 20-25 adet yabani kuşkonmaz
- 2 yumurta
- zeytinyağ
- karabiber
- tuz
- Kuşkonmaz dalların ucundan başlanarak elle kırılır. (Dalların kırılmadan kıvrıldığı yere kadar bu işlem sürdürülür çünkü kırılmayan yerler sert oluyor.) Zeytinyağ ile 5-10 dakika sotelenir. Tuz, karabiber ekilir. Üzerine yumurta kırılıp karıştırılır. Afiyetle..
Bizim egede çok yenir :)) canım çekti harika olmştur eminim.
YanıtlaSilHiç bilmiyorum görünüşü kuşkonmaz gibi.Yabani olduğundan sanırım daha da lezzetlidir tadı canım ellerine sağlık olsun afiyetle yiyin,sevgilerimle.
YanıtlaSilbu nasl yetiştirilir biz dağda bayırda buluruz ama saksıda yetişirmi bilen yzsın
YanıtlaSilsaksıda yetiştiren hiç görmedim.
Silbiz bunu dağda bayırda buluruz ama saksıda yetişirmi bilen yazsın
YanıtlaSil