Malzemeler:
- 250 g taze kuşkonmaz
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
- 4 su bardağı su
- 100 ml krema
- tuz
- karabiber
- Kuşkonmazlar yıkanır, iri iri doğranır. 2 su bardağı et suyu ile haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı ile un kavrulur. Kavrulan unun üzerine haşlanan kuşkonmazlar suyuyla birlikte dökülür, karıştırılır. 4 su bardağı su , tuz ve karabiber ilave edilir. Kaynadıktan sonra çorba blendırdan geçirilir. Daha sonra krema eklenir ve bir taşım kaynatılır. Afiyet olsun..
Canım arkadaşım kuşkonmazın mevsimi geçmeden ben de alıp yapmak istiyorum da buralar da satılmıyor,kerbela gibi buralar.Ellerine sağlık canım afiyetler olsun..
YanıtlaSil