Malzemeler:
- 125 g tereyağı
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 servis kaşığı nişasta
- 2 servis kaşığı un
- 1 poşet kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket burçak bisküvi
- Çilek
- Tıpkı Kadayıflı Muhallebide olduğu gibi; un nişasta tereyağı ile pembeleşene kadar kavrulur. Başka bir kapta süt ve şeker karıştırılır. Pembeleşen karışımın üzerine süt dökülür ,bu karışım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kremşanti ve vanilya ilave edilerek mikser ile çırpılır.
- Bisküvi parçalanır, kupların içine yerleştirilir. Çilekler dilimlenerek kuplar süslenir. Muhallebi kuplara boşaltılır. Soğuması için buzdolabında bekletilir. Afiyetle...
Şahane görünüyor ellerinize sağlık!
YanıtlaSilNefis olmuş,cheesecake gibi görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilOhhhh miss misss olmuş serin serin hafif tatlı ellerine sağlık olsun arkadaşım..
YanıtlaSil