Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı un
Krema;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket krema (3 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpılarak sertleştirilecek)
Üzeri ve içi için;
- 1/2 kg çilek
Pandispanyayı ıslatmak için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Haydi yapalım;
Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelenedek çırpılır. Un, kabartama tozu ve vanilya bir kapta karıştırıldıktan sonra elenerek yumurtalara ilave edilir karıştırılır. Kelepçeli kalıp katı yağla yağlanır, içerisine hamur dökülür. 175 derece fırında pişirilir.
Sütle nişasta muhallebi kıvamında pişirilir. Ilınması için bir kenara alınır, ılınınca içerisine pudra şekeri ilave edilir mikserle 5 dakika çırpılır. En son pudra şekeriyle çırpılıp sertleştirilen krema muhallebiye eklenerek 3 dakika daha çırpılır.
Fırından çıkan pandispanya soğuduktan sonra enlemesine 2'ye bölünür. 1 su bardağı ılık sütün içerine 1 yemek kaşığı toz şeker konulup karıştırılır; pandispanyanın her iki parçası sütle ıslatılır. Servis tabağına alınan alt parçanın üzerine bolca kremadan sürülür, üzerine 2 parçaya ayrılmış çilekler dizilir. Diğer pandispanya parçası üzerine kapatılır, pasta kremayla kaplanır. Pastanın üst kısmı yine çilekle süslenir.
Annemin doğum günü için hazırlamıştım bu pastayı, mutlu yıllar ANNE ciğim, hep birlikte nice güzel günlere....
Nefis olmus ellerine saglik.
YanıtlaSilNefis bir görüntü.
YanıtlaSilCileklerin kirmizisi beyazin üzerine cok güzel olmus, ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
geçen gün pazardan çilek aldım o kadar büyüklerdiki hormonlu oldukları herhalinden belli oluyordu.bende ogluma yediremedim.oturup reçel yaptım.ama bu tarifi bilseydim efeye çileklerlini yedirmemek şartıyla pasta yapardım.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇilek kokusunu aldım koştum geldim..:)Meyveli pastalar her zaman tercihimdir , görüntü çok şık.
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler
İade-i ziyarete geldim hemen;) çilekli pasta enfes olmuş,süslemesi ayrıca çok şık... ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler yolluyorum..
canım anneciğinin yeni yaşı kutlu olsun..pastanın pandispanyasını kaç cmlik kalıpta pişirdiğini öğrenebilirmiyim? denemek istiyorum en kısa zamanda..
YanıtlaSil