Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su badağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 4 -5 adet julyen doğrenmış kuru incir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Haydi Yapalım:
- Şeker ve yumurta çırıpılır. Yağ ve süt karışıma ilave edilir. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edilir. Tarçın ,zencefil, incir ve havuç da eklenerek güzelce karıştırılır. Karşım , katı yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Kalıbım küçük olduğu için 2 yumurta ve 1 su bardağı şeker benim için yeterli oluyor. Sizin daha büyük bir kalıbınız var ise keklerinizi 3 yumurta ve 1.5 bardak şeker ile yapabilirsiniz.(tabi unu da bir miktar artırarak)
ellerinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilellerine saglık.tarçınlı tatlara kokusuna bayılırım.
YanıtlaSilHarika bir lezzet. Keke bayılırım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler.
Kek harika gorunuyor, ellerine saglik!
YanıtlaSil