- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı fındık yağı
- 1 parça yaş maya (4'lü paketlerdeki )
- 1 su bardağı su (1 yemek kaşığı şekerle yaş maya eritilecek)
- tuz
- aldığı kadar un
iç malzeme
- 400 gr haş haş
- tuz
- 1/2 su bardağı sıvıyağ ( haş haş sıvıyağda çözdürülecek)
- 1 adet yumurta sarısı
Haydi yapalım;
- Maya şekerle suyun içerisinde eritilir, kabarınca tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Hamur 20 eşit parçaya ayrılır. Her bir parça pasta tabağı büyüklüğünde el yardımıyla açılır. Üzerine haşhaşlı karışım sürülür, rulo yapılır. Hazırladığınız rulo yanlarından büktürülerek simit gibi uçlarından birleştirilir. Üzerine önce haş haş ardından yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir.
ellerinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilhaşhaşı seven biri olarak çok beğendim bu tarifi
YanıtlaSilNe severim!
YanıtlaSilArada aşka gelip ben de yapıyorum ama o kadar seyrek ki. Bizim Ispartalı, Burdurlu komşular harika yapar bunu.
bir dahakine çağırırım dolmabahçeye sende gelirsin olurmu :)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor,ayrıca bloğumu ziyaret edip bıraktığınız zarif yorum içinde ayrıca teşekkür ederim...evet bende iki tane genç kız annesiyim ve yorumunuza katılıyorum onlar olduktan sonra herşeyin anlamı farklılaştı tüm algılarım onlara göre şekillendi... ve bende sizin anneler gününüzü kutla çocuğunuzla birlikte mutlu günler dilerim.
YanıtlaSilanneler günün kutlu olsun canım..minik perinin yeni yaşını şimdide n kutlarım.çörek nefis olmuştur.ne çok severim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım hayırlı cumalar şeker mi şeker bi ödülüm var sana:)
YanıtlaSilannemde yapıyor, fakat hamurun tamamını tepsi büyüklügünde açıyor, haşhaşın tamamını sürüyor,bütün hamuru rulo yapıp, hamurdan parçalar koparıp tepsiye diziyor, aynı tarifin değişik yapılışı.....
YanıtlaSil