- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 1 adet pırasa ince doğranmış
- bir tutam maydanoz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Haydi Yapalım;
- Önce yumurta, yoğurt ve su çırpılır içerisine diğer malzemelerde eklenerek krep kıvamından biraz daha koyu bir kıvam elde edilir. Yapışmaz tavaya yarım çay kaşığı tereyağ eklenip kızdırılır üzerine yarım kepçe karışımdan dökülür, kabarcıklar oluştuğunda ters düz edilir.
Krep tarzında ama içerisindeki yoğurt ve kabartma tozundan dolayı biraz daha farklı bir tadı olan kahvaltılık. Tavaya krep gibi yaydırmadım yavaş yavaş düktümki birden yayılmasını istemedim, bu yüzden küçük yuvarlaklar oldu. Değişik alternatif arayanlar deneyebilirler. Karadenizliler mısırunlu ve hamsilini yapıyor, ben tadına bakmıştım fakat; o kahvalıtıda değil balık yemeklerinin başlangıcı için güzeldi bana göre. Kahvaltıda yakın arkadaşlarımız vardı, 4 kişi afiyetle yedik :)
Merhaba !
YanıtlaSilEllerine sağlık,kayganaya bayılırım:)
Masa da çok hoş görünüyor..
Gönülden sevgi ve selamlarımla
Hiç denemedim ama harika gözüküyor canım..
YanıtlaSilAfiyet olsun,şifa olsun inşallah..
Masayı görünce,pazar kahvaltısını abartmak geldi içimden :)
Sevgiler..
ellerine sağlık harika olmuşlar hayırlı geceler.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık kayganaya bayılırım.afiyetle yiyin.sevgiler
YanıtlaSilKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti. Çiçek gibi hazırlanmış kahvaltı sofranızı şenlendirmişler, ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Kayganayı babam sever, hangi vakit olsa yer. Elleinize sağlık hanımlar.
YanıtlaSilselamlar arkadaşım.kaygana süper görünüyor.ellerine sağlık diyorum.pek bir hamaratsın maşallah.
YanıtlaSilarkadaşım izleyici butonunu göremedim.seni izlemek istiyorum.sanırım bir sorun var.umarım giderilir.keşke giderdiğinde haber verebilsen.ama merak etme bu cici bloğa uğrarım ben yine.sevgiler...
Nefis bir goruntu, ellerine saglik!!
YanıtlaSil