13 Aralık 2010 Pazartesi

Kremalı Havuçlu Kek


Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı+ 4/3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı silme tarçın
Krema için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz krem şanti
Haydi yapalım;
  • Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır(yaklaşık 3dakika) Ardından sıvıyağ ve su ilave edilir. Tüm toz malzemeler karıştırılır, sıvı karışımın içerisine önce havuç, portakal kabuğu rendesi, h.cevizi ve ceviz eklenir kaşıkla karıştırılır. Onun üzerine tüm toz malzemeler ilave edilir, karıştırılır. 175 derece fırında yaklaşık 50- 55 dakika pişirilir, fırından çıkmadan önce kürdan testine tabi tutun, yapışıyorsa bir süre daha fırında tutun. Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.
  • Krema için krem şanti haricinde tüm malzeme muhallebi kıvamına gelinceyedek pişirilir. Ilındıkdan sonra krem şanti üzerine dökülür 5 dakika mikserle çırpılır. Kek ortadan ikiye bölünür, ortasına kremadan sürülüp, üzerine kesilen diğer parça yerleştirilir, onunda üzerine krema sürülür, buzdolabına kaldırılır. 2 saat sonra servise hazırdır.

Vazgeçemediğimiz kekler içerisindedir havuçlu kek, elmalınında hakkını yemek olmaz doğrusu :) Bu tarif hem kek tadında hem pasta, kalabalık misafirlerinize bol bol yetecek ayarda 15-20 dilim çıkar servis esnasında dilimleme yeteneğinize göre. Tatlıya düşkün olanlar 2 su bardağı şeker kullanabilirler, ben kremadada şeker olacağı için şeker miktarını biraz kıstım. 28 cm pandispanya kalıbı kullandım, tepsi keki olarakta pişirebilirsiniz, pişirme kabını tereyağ ile yağlıyorum genelde, herkesin tarzı farklı elbette bu konuda.

İstanbulda şöyle lapa lapa kar yağmasını bekleyen bizler, zor durumda olanlarada bu soğuk günlerde dua ediyoruz.Kimsesizlere, ısınmak için yol arayanlara, evlerde aş pişmeyenlere ve kurda kuşa insana kısaca......

25 yorum:

  1. Ooo sen Antalya'da hiç tahinli piyaz yemedin o zaman? Tahin pek çok şeye yakışır. Dene bak!
    (Hem ben de havucu salatada severim ama kekte de muhteşem oluyor değil mi? Yani mutfakta seçenekler sonsuz!)

    YanıtlaSil
  2. Topçu'da kebap, Arap kadayıfı ve tahinli piyaz yenir. Hemen yan tarafında Parlak Restoran var, o da Antalya'nın eski esnaf lokantalarından. Gününe göre yöresel yemekler olur (öğle saatinde ama, akşamları et ve balık oluyor daha çok). Tabii 7 Memet herkesin bildiği bir isim. Tevfik ustanın serpme böreğini yemek lazım. Kalekapısı'nın karşısında 18'in Yeri var, onların "bağaça" adı verilen tahinli çöreği ve odun ateşinde kavrulmuş yer fıstığı, Akdeniz Dondurma veya Zamora'nın yanıksı dondurması (Zamora'nın kazandibi de fena değildir, kazandibi üzeri yanıksı dondurma olabilir)... Seçenek çok yani! (Parlak'a gider de kabak tatlısı sipariş edersen tahinli mi diye sorarlar, evet, Antalyalılar kabak tatlısını tahinli yer!)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık!Havuçlu keki zaten çok severim heleki kremalı olursa aman aman ne müthiştir kimbilir:)

    YanıtlaSil
  4. Super görünüyor tatlı komşucuğum,ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Şu güzel keki sırf kokusu için pişirebilirim :) O nasıl ruha işlemek..
    Havuz,ceviz,tarçın üçlüsü bitiriyor zaten beni.En sevdiğim keklerden biridir.Nefis görünüyor.Ellerine,sağlık gülüm.Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  6. bugün bir arkadaş bunun elmalısını yapmış, o da çok hoştu, bol tarçınlı idi, bu da müthiştir sanırım, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZER SAĞLIK SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  8. krem şanti ile pek aram yok ama havuçlu keke dayanmam - hele yeni pişti ise ılık ise ve evi tarcın - havuç kokusu sarmış ise... Aklım gene tatlılara kaydı!! ellerinize sağlık - benim için de yiyin lütfen ben kek limitimi doldurdum bir süre:)

    YanıtlaSil
  9. mmmmm fotoda nefis emınım kendıde nefistır ellerıne saglık...
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  10. Benim havuölu kekimde elma da vardır.
    Ama gerçekten bu keke krema çok yakışıyor..

    YanıtlaSil
  11. hımm şahane olmuş tatlım ben toz kremşanti yerine vanilya koyuyorum birde o şekilde ne o hali ilede nefis oluyor
    ellerine sağlık şekercim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ben de keke yapmayı düşünüyorum bugün, havuçlu mu yapsam ki?

    YanıtlaSil
  13. Her havuçlu kek gördüğümde deneyeceğim diyorum ama hala deneyemedim belki bu kez senin tarifin bana ilham verir ellerine sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Şahane bir kek olmuş bu kek..
    Biran cesaretim geldi :)
    Kek yamaktan korkarım normalde :)
    Havalar az biraz ısınınca denemek lazım,ellerine,emeğine sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ben genelde portakal suyuda koyuyorum havuçlu kekime,bir de böyle deneyeceğim.senin tarfini.bu arada yorumlarda Tijen'in anlattıkları dikkatimi çekti, tahinli kabak tatlısı güzel olabilir? nasıl yapıyorlar acaba??

    YanıtlaSil
  16. Üfff zarif ve sade bir sofra..ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. şahane olmuş canım ellerine sağlık canım havuçlu keke bayılırım

    YanıtlaSil
  18. elınıze saglık.

    YanıtlaSil
  19. Buna kek değilde pasta demek lazım artık:)) Bol tarçın ve cevizli ne lezzetli olmuştur.
    Ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Krema bu keke cok guzel yakisiyor, benimde buna benzer bir tarifim var. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  21. Mmmmm, bu tam çaylık;) görüntü ise muhteşem, ellerine sağlık arkadaşım....

    YanıtlaSil
  22. canısı ne çok severim ben bu keki bi bilsen.ben genelde üzerine dökerim,ama krema arasında pek şık durmuş doğrusu...ellerine sağlık...
    ayrıca yeni yılını en içten dileklerimle şimdiden kutluyorum canım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Bu havaya ne yakışır deseler kesin bunu seçerdim ;)

    nefisss,ellerine sağlık... yarın okudayım uğrasam mı ne yapsam ;))

    Sağlıklı,huzurlu,mutlu ve bol lezzetli yeni bir yıl diliyorum ;)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. denedim harika olduu :) teşekkürler harika tarifler için...

    YanıtlaSil
  25. Damak tadıma bu kadar uygun tarifleri birarada görmek cok sevindirdi beni, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil