- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı+ 4/3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
- 2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı silme tarçın
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz krem şanti
- Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır(yaklaşık 3dakika) Ardından sıvıyağ ve su ilave edilir. Tüm toz malzemeler karıştırılır, sıvı karışımın içerisine önce havuç, portakal kabuğu rendesi, h.cevizi ve ceviz eklenir kaşıkla karıştırılır. Onun üzerine tüm toz malzemeler ilave edilir, karıştırılır. 175 derece fırında yaklaşık 50- 55 dakika pişirilir, fırından çıkmadan önce kürdan testine tabi tutun, yapışıyorsa bir süre daha fırında tutun. Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır.
- Krema için krem şanti haricinde tüm malzeme muhallebi kıvamına gelinceyedek pişirilir. Ilındıkdan sonra krem şanti üzerine dökülür 5 dakika mikserle çırpılır. Kek ortadan ikiye bölünür, ortasına kremadan sürülüp, üzerine kesilen diğer parça yerleştirilir, onunda üzerine krema sürülür, buzdolabına kaldırılır. 2 saat sonra servise hazırdır.
Vazgeçemediğimiz kekler içerisindedir havuçlu kek, elmalınında hakkını yemek olmaz doğrusu :) Bu tarif hem kek tadında hem pasta, kalabalık misafirlerinize bol bol yetecek ayarda 15-20 dilim çıkar servis esnasında dilimleme yeteneğinize göre. Tatlıya düşkün olanlar 2 su bardağı şeker kullanabilirler, ben kremadada şeker olacağı için şeker miktarını biraz kıstım. 28 cm pandispanya kalıbı kullandım, tepsi keki olarakta pişirebilirsiniz, pişirme kabını tereyağ ile yağlıyorum genelde, herkesin tarzı farklı elbette bu konuda.
İstanbulda şöyle lapa lapa kar yağmasını bekleyen bizler, zor durumda olanlarada bu soğuk günlerde dua ediyoruz.Kimsesizlere, ısınmak için yol arayanlara, evlerde aş pişmeyenlere ve kurda kuşa insana kısaca......
Ooo sen Antalya'da hiç tahinli piyaz yemedin o zaman? Tahin pek çok şeye yakışır. Dene bak!
YanıtlaSil(Hem ben de havucu salatada severim ama kekte de muhteşem oluyor değil mi? Yani mutfakta seçenekler sonsuz!)
Topçu'da kebap, Arap kadayıfı ve tahinli piyaz yenir. Hemen yan tarafında Parlak Restoran var, o da Antalya'nın eski esnaf lokantalarından. Gününe göre yöresel yemekler olur (öğle saatinde ama, akşamları et ve balık oluyor daha çok). Tabii 7 Memet herkesin bildiği bir isim. Tevfik ustanın serpme böreğini yemek lazım. Kalekapısı'nın karşısında 18'in Yeri var, onların "bağaça" adı verilen tahinli çöreği ve odun ateşinde kavrulmuş yer fıstığı, Akdeniz Dondurma veya Zamora'nın yanıksı dondurması (Zamora'nın kazandibi de fena değildir, kazandibi üzeri yanıksı dondurma olabilir)... Seçenek çok yani! (Parlak'a gider de kabak tatlısı sipariş edersen tahinli mi diye sorarlar, evet, Antalyalılar kabak tatlısını tahinli yer!)
YanıtlaSilEllerine sağlık!Havuçlu keki zaten çok severim heleki kremalı olursa aman aman ne müthiştir kimbilir:)
YanıtlaSilSuper görünüyor tatlı komşucuğum,ellerine sağlık canım..Sevgiler..
YanıtlaSilŞu güzel keki sırf kokusu için pişirebilirim :) O nasıl ruha işlemek..
YanıtlaSilHavuz,ceviz,tarçın üçlüsü bitiriyor zaten beni.En sevdiğim keklerden biridir.Nefis görünüyor.Ellerine,sağlık gülüm.Kalbi sevgi ve selamlarımla
bugün bir arkadaş bunun elmalısını yapmış, o da çok hoştu, bol tarçınlı idi, bu da müthiştir sanırım, elinize sağlık.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZER SAĞLIK SEVGİLER.
YanıtlaSilkrem şanti ile pek aram yok ama havuçlu keke dayanmam - hele yeni pişti ise ılık ise ve evi tarcın - havuç kokusu sarmış ise... Aklım gene tatlılara kaydı!! ellerinize sağlık - benim için de yiyin lütfen ben kek limitimi doldurdum bir süre:)
YanıtlaSilmmmmm fotoda nefis emınım kendıde nefistır ellerıne saglık...
YanıtlaSilsevgılerımle..
Benim havuölu kekimde elma da vardır.
YanıtlaSilAma gerçekten bu keke krema çok yakışıyor..
hımm şahane olmuş tatlım ben toz kremşanti yerine vanilya koyuyorum birde o şekilde ne o hali ilede nefis oluyor
YanıtlaSilellerine sağlık şekercim
sevgiler
Ben de keke yapmayı düşünüyorum bugün, havuçlu mu yapsam ki?
YanıtlaSilHer havuçlu kek gördüğümde deneyeceğim diyorum ama hala deneyemedim belki bu kez senin tarifin bana ilham verir ellerine sağlık..sevgiler...
YanıtlaSilŞahane bir kek olmuş bu kek..
YanıtlaSilBiran cesaretim geldi :)
Kek yamaktan korkarım normalde :)
Havalar az biraz ısınınca denemek lazım,ellerine,emeğine sağlık..
sevgiler..
ben genelde portakal suyuda koyuyorum havuçlu kekime,bir de böyle deneyeceğim.senin tarfini.bu arada yorumlarda Tijen'in anlattıkları dikkatimi çekti, tahinli kabak tatlısı güzel olabilir? nasıl yapıyorlar acaba??
YanıtlaSilÜfff zarif ve sade bir sofra..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilşahane olmuş canım ellerine sağlık canım havuçlu keke bayılırım
YanıtlaSilelınıze saglık.
YanıtlaSilBuna kek değilde pasta demek lazım artık:)) Bol tarçın ve cevizli ne lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler.
Krema bu keke cok guzel yakisiyor, benimde buna benzer bir tarifim var. Ellerine saglik.
YanıtlaSilMmmmm, bu tam çaylık;) görüntü ise muhteşem, ellerine sağlık arkadaşım....
YanıtlaSilcanısı ne çok severim ben bu keki bi bilsen.ben genelde üzerine dökerim,ama krema arasında pek şık durmuş doğrusu...ellerine sağlık...
YanıtlaSilayrıca yeni yılını en içten dileklerimle şimdiden kutluyorum canım.
sevgiler...
Bu havaya ne yakışır deseler kesin bunu seçerdim ;)
YanıtlaSilnefisss,ellerine sağlık... yarın okudayım uğrasam mı ne yapsam ;))
Sağlıklı,huzurlu,mutlu ve bol lezzetli yeni bir yıl diliyorum ;)
Sevgiler...
denedim harika olduu :) teşekkürler harika tarifler için...
YanıtlaSilDamak tadıma bu kadar uygun tarifleri birarada görmek cok sevindirdi beni, ellerinize saglik...
YanıtlaSil