- 200gr tereyağ oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı badem aromalı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Haydi yapalım;
- Margarin ve pudra şekeri elle ovularak birbirine yedirilir, ardından sıvıyağ eklenir karıştırılır. Kakao haricinde tüm malzeme ilave edilir hamur yoğurulur. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır, birinin içerisine kakao karıştırılır, yoğrulur. Kakaolu hamurda 3 parçaya ayrılır uzun rulo yapılır. Diğer 3 parça sade hamur dikdörtgen şeklinde açılır, kenarına rulo haldeki kakaolu hamur konularak ikisi birlikte rulo yapılır,buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Sonra dilim dilim kesilir. Diğer 2 hamurada aynı işlem uygulanır. 170 derece fırında üzeri pembeleşmeden fırından alınır.
Badem aromasından hoşlananlar için birebir tarif diyebilirim. Dilimleri 1 parmak kalınlığında 1 cm'lik olarak kestim. Kakao kullanmadan sade hamur olarakta hazırlayabilirsiniz kurabiyelerinizi. Badem aromalı un olarak Sinangil marka unu kullandım.
Bugün İstanbul'da harika bir hava var, günler sonra güneşi görüdük çok şükür :) Birazdan bıdıkla yürüyüşe çıkacağız, kendinize çok iyi bakın, bu gece yeni güzel günlerimiz için dua etmeyi unutmayın.
canım ellerine sağlık,kurabiyelerin süper gözüküyor..tam da öğle saati çayla harika olurdu hımmmm.. nefis:))
YanıtlaSilBadem aromalı mm!
YanıtlaSilNefis bir tadı olduğuna eminim.Ellerine sağlık.Bıdıkla cici yürüyüşler:)
süper olmuş canım ellerine sağlık. iyi seneler:)
YanıtlaSiltadan biri olarak yorumum şudur:şahane , kıyır kıyır bir kurabiye:)
YanıtlaSil:) afiyet olsun.
YanıtlaSilnefis olmuşlar bademli tatları severim denemeliyim bunu:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım