- 250 gr bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 130gr şeker
- 1 paket vanilya
- 3 adet yumurta
- 100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 100 gr un
- 600 gr labne peynir
- 2 adet yumurta
- 180 gr şeker
- 1 paket krema (kremanın içine yarım limon suyu eklenecek)
- 80 gr un
- 70 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Şeker, tereyağ, labne peynir ve krema karıştırılır. Ardından yumurtalar eklenip çırpılır. Buzdolabında bekleyen brownie'nin üzerine dökülür. Yaklaşık 170 derece fırında 55 dakika pişirilir. Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp soğutulur, 1 gün sonra yenilmesi tavsiye edilir. Afiyetle...
Bu tarifi http://www.damak-tad.blogspot.com/ blog sahibi arkadaşımdan görüp denedim, Kendisine özgü bir tarif, doğaçlama yapmış kendisi :) eline sağlık.
Cheesecake kekinizin benim ki gibi çatlamasını istemiyorsanız piştikten sonra fırını kapatıp, kekinizi fırın içerisinde soğutun çatlamayacaktır. Evde 150 gr bitter çikolata kaldığı için diğer 100 gramını antep fıstıklı sütlü çikolatayla tamamladım. Kek kalıbı kelepçeli olanı kullandım, böylelikle keki çıkarması epey kolay oldu.
Benzer bir tarifi ben de David Lebowitz tarifiyle yapmıştım, onda browni esas, üzerindeki peynirli harç karıştırılıyor. Tavsiye ederim çok güzeldi!
YanıtlaSilellerinize saglik
YanıtlaSilharika gorunuyor...
www.yenitadlar.blogcu.com
Çok acıktım, karnımı doyurup gezeceğim blogları yoksa sonum kötü. Brownie cheesecake süper olmuş.bende çok severim, bunu browniyi küplere bölüp cheesecake içine atarak yapmıştım.
YanıtlaSilSonuçta öyle de böylede harika !!
Nefis gorunuyor ellerine saglik. Hollandadan sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilYayınlarınız tarifleriniz çok hoşuma gitti ve sizi takipteyim.
Ziyarete de beklerim.
Sevgiler, Pırıl.