29 Ocak 2010 Cuma

Subay Düğmesi



Malzemeler
  • 1 paket margarin oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1,5 sb iri parçalanmış ceviz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tarçın

Haydi yapalım;
  • Oda sıcaklığında margarin ve pudra şekeri karıştırılır; kabartma tozu ve un ilave edilerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan misket büyüklüğünde parça alınıp, iri parçalanmış ceviz ortasına konularak yuvarlanır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Sıcakken, birbiriyle karıştırılmış tarçın ve pudra şekeri üzerlerine serpilir.

Nefis bir kurabiye mutlaka deneyin çayın ve kahvenin yanında bir yudumla tüketebilirsiniz. Ben içerisine kendi kırdığım kabuklu cevizi kullanıyorum, evimize açıkta satılan kabuksuz ceviz asla almıyoruz, hamurun içerisine yarım cevizden biraz daha ufak parça koyuyorum .

4 yorum:

  1. Merhaba..:)

    Harika bir kurabiye ismi çok ilginçmiş, ellerinize sağlık.

    Kremayı ayrıca çırptıktan sonra pişmiş muhallebi ile karıştırdım..:)

    etimek tatlısına yakın bir lezzet ama daha bir güzel geldi bana..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor canım. İsmide çok hoş, düğme gibi :))

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ismi çok ilginç,hemen cicddiyet yüklüyor:)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Lacivertgibiye en yakisan sari sari Subay dugmeleri, eline saglik

    YanıtlaSil