- 300 g pırasa
- 100 g beyaz peynir
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 8-10 dal maydanoz
- karabiber
- tuz
- kızartmak için sıvı yağ
- Pırasa ince ince kıyılır, yağda sotelenir. Sotelenmiş pırasalar ile yumurta, un , beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz karıştırılır. Kaşık yardımı ile alınan karışım kızgın yağa dökülür. İki tarafı da kızarınca kağıt havlu serilmiş servis tabağına alınır.
Pırasalı olanı hiç tatmamıştım,ellerine sağlık...
YanıtlaSilOlsa ben de yerdim şimdi. Hem mücveri severim hem de pırasayı!
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSil