21 Ağustos 2009 Cuma

Elmalı Mereng Kek



Malzemeler
  • 4 adet yumurta (2 yumurta akı üzerine ayrılır)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 pakat kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 adet elma (ince dilimlenmiş)
  • 1 çay bardağı toz şeker (akı ile birlikte çırpılacak)
Haydi Yapalım
  • Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, ceviz, süt ve sıvıyağ ilave edilerek; karışım tahta kaşık yardımıyla havalandırılarak karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Üzerine ay şeklinde dilimlenmiş elmalar yerleştirilir.
  • 2 yumurta akı, bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpılır. Karıştırılırken 1 çay bardağı şekerde ilave edilir. Bu karışım elmaların üzerine sıvanır. 180 derece ısıtılmış fırında 40- 45 dakika pişirilir. Afiyetle iftarda yemeniz dileğiyle...

Ben bu keki ılıkkende yemeyi çok seviyorum, hafif ve lezzetli. İlk fotoğrafta yumurta akılı karışım dükülmüş ve fırınlanmamış hali gözükmekte, diğeri yemeye hazır :)Tavsiye ederim.


6 yorum:

  1. elmalı talara bayılrım ellerine saglık.hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor!
    keşke birde dilimli hali olsaydı, elmalı keki çok severim

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Eylem teskrler,
    Zehra, çok haklısın bir dilim fotoğrafı mutlaka koymalıydık :)

    YanıtlaSil
  4. Elma, tarçın ve kek harika bir buluşma. Bayılırım ben.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hamsili çirattaya yazdığınız yorumda balığı sormuşsunuz. Biz tuzlu balık kullandık. Kendimiz tuzluyoruz hamsi balığını. Lazım olduğu zaman kavanozdan alıp isteğiniz kadar kullanıyoruz. Hiç dışarıdan, yani marketten salamura balık almadım.
    Umarım açıklayabilmişimdir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. heyy millet denemeyen kalmasın hamarat kızlardan yine enfes bir tarif daha 5 çayının yanında yedik harikaydı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil