24 Ağustos 2009 Pazartesi

Tavuk Çorba


Malzemeler

  • 1 bütün tavuk veya 2 adet but
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • Yarım limon terbiyesi için
  • 4,5 su bardağı su
  • arzuya göre tuz
Haydi Yapalım
  • Bir bütün tavuk 4,5 su bardağı su ile haşlanır. Pirinçler yıkanır ve 1.5 su bardağı su ile haşlanır. Bütün tavuk haşlandıktan sonra kenara alınır ve kalan suyun içerisine; haşlanmış pirinçler ve tavuk eti didiklenerek konur. Suyun azalmış olduğu gözlenirse ilave kaynar su ilave edilebilir. Çorba yeniden kaynatılır, yarım limon suyu üzerine sıkılarak terbiyesi yapılıp, bir taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Üzerine karabiberle servis edilir. Afiyetle...

Bu çorbayı babam çok güzel yapar, bütün bir tavuğu parçalara ayırır ve gövde kemiğini kaynatarak tavuk suyu elde eder. Ellerine sağlık babacım. Evimizde her daim babamız olmadığı için iş başa düştü :) Tavuk suyu çorba grip olduğumuzda da imdadımıza yetişir ailecek. Bütün tavuk yerine tavuk budunuda kullanabilirsiniz. Ben bugün çorbanın yanına haşladığım tavuğu kızartacağım ve şehriyeli pilav, birde olmazsa olmazı domatesli acı turşu.

8 yorum:

  1. n sevdigimiz çorbadır biim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Benim kızkardeşim çok sever tavuk çorbasını, onların evde sık sık yapılır ama bizde fazla yapılmaz nedense?
    Ellerine sağlık , çok lezzetli ve sağlıklı bir çorba.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çorba değil ilaç bu.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sizin evin tarhana macerası için şimdiden kolay gelsin diyorum. Evi misler gibi bir koku kaplıyor değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler, çocukluğumu da yanında getiren bir koku..

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşım selamlar,ziyaretine çok sevindim,daha doğrusu tanıştığımıza çok sevindim.Bundan sonrada görüşmek dileğiyle.Buarada çorba nefis görünüyor,ben evde sık sık yaparım çok besleyici.Birde hemşeriyiz sanırım bende ankaradayım :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ben bu çorbayı kapıyım akşam için.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Teskrler arkadaslar,
    afiyetler olsun taze nane :)

    YanıtlaSil