16 Ağustos 2009 Pazar

Karnı Açık


Malzemeler
  • 5 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
İç malzeme;

  • 250 g kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • karabiber
  • tuz
üzerine;
  • çörek otu

Haydi Yapalım;

  • Her bir yufka sigara böreği yapılacak şekilde sekiz parçaya keslir. Yumurta, süt ve yağ bir kapta karıştırılır. Soğan, biber kıyılır az yağ ile sotelenir. Kıyma ve salça ilave edilir, sotelenir. Küp küp doğranmış domates ,tuz ve karabiber de eklenerek iç malzeme pişirilir. Kesilen yufalardan 2 tanesi üst üste konulur, arasına süt, yumurta ve yağ karışımı sürülür. İç malzeme yufkaya yerleştirilir, geniş bir şekilde sarılır. Sarılan böreklerin ortası bıçakla yarılır. Üzerine süt, yumurta, yağ karışımı sürülür, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder