Malzemeler;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çiğ krema
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- yarım portal kabuğu rendesi
- 2 adet orta boy elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Haydi Yapalım;
- Elmalar soyulur, küp küp kesilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve zencefil serpilerek karıştırılır. Ayrı bir kapta 1 su bardağı toz şeker, yumurta ve portakal kabuğu rendesi yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra krema, süt ve yağ ilave edilerek karıştırılır. Kabartma tozu ve un elenerek karışıma ilave edilir. Son olarak elmalar da karışıma eklenerek karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına boşaltılan kek karışımı ,önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirilir. Pişerken enfes kokular içimize çekilir:)
oo bol baharatlı, elmalı harika bir kek ! ellerine sağlık !!
YanıtlaSilCumaya kızımın küçük misafirleri gelecek. Yapsam mı ki?
YanıtlaSilPortakalın, tarçın ve zencefilin kokusu burnuma gelir gibi oldu, miss gibi:).
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgilerimle.....
aslı
:))evett yapım aşaması da çok zevkliydi.şimdi yemek çook daha zevkli tabii:)bu güzel kek için ellerine sağlık sevgili gibi..
YanıtlaSilUyarın için teşekkürler Gibi. 50 gr un olacak hemen ekliyorum.
YanıtlaSilElma tarçın daha ne olsun bu güzel enfes kekin içinde.
YanıtlaSilUmarım tadını da beğenirsiniz, güvenip uygulamana çok sevindim, teşekkür ederim.
YanıtlaSilmmmm kremalıııı nefissss:))))ellerinize saglık..
YanıtlaSil