2 Şubat 2010 Salı

Elmalı Kek


Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çiğ krema
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım portal kabuğu rendesi
  • 2 adet orta boy elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Haydi Yapalım;

  • Elmalar soyulur, küp küp kesilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve zencefil serpilerek karıştırılır. Ayrı bir kapta 1 su bardağı toz şeker, yumurta ve portakal kabuğu rendesi yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra krema, süt ve yağ ilave edilerek karıştırılır. Kabartma tozu ve un elenerek karışıma ilave edilir. Son olarak elmalar da karışıma eklenerek karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına boşaltılan kek karışımı ,önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirilir. Pişerken enfes kokular içimize çekilir:)

8 yorum:

  1. oo bol baharatlı, elmalı harika bir kek ! ellerine sağlık !!

    YanıtlaSil
  2. Cumaya kızımın küçük misafirleri gelecek. Yapsam mı ki?

    YanıtlaSil
  3. Portakalın, tarçın ve zencefilin kokusu burnuma gelir gibi oldu, miss gibi:).
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle.....
    aslı

    YanıtlaSil
  4. :))evett yapım aşaması da çok zevkliydi.şimdi yemek çook daha zevkli tabii:)bu güzel kek için ellerine sağlık sevgili gibi..

    YanıtlaSil
  5. Uyarın için teşekkürler Gibi. 50 gr un olacak hemen ekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Elma tarçın daha ne olsun bu güzel enfes kekin içinde.

    YanıtlaSil
  7. Umarım tadını da beğenirsiniz, güvenip uygulamana çok sevindim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. mmmm kremalıııı nefissss:))))ellerinize saglık..

    YanıtlaSil