Malzemeler:
- 5 adet havuç
- 1 kg süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 kg közlenmiş kırmızı biber
- 1/2 demet dere otu
- 2 -3 kaşık sıvıyağ
- tuz
Haydi Yapalım;
- Havuçlar rendelenir, sıvı yağda sotelenir. Kelepçeli kalıbın zeminine dökülür. Diğer bir kapta karıştırılan yoğurt ,mayonez ,sarımsak karışımı havuçların üzerine dökülür. En üste de rondodan geçirilen közlenmiş kırmızı biberler yayılır.Kenarları doğranmış dereotlarıyla süslenir,dolapta bekletilir.Afiyetle..
bayıldım aynı pasta gibi duruyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilMerhaba Necla, çok güzel bir sunum, ben havuçlu herşeye bayıldığım için tam benlik. Kırmızı biberi de severek tüketiyorum. Ama ikisini birlikte denememiştim. Elllerine sağlık.
YanıtlaSilBir Necla' dır gidiyor ,kim yahu Necla? Bir karışıklık oldu galiba:)
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor, ne kadar da özenli..Malzemeler de tam benlikmiş:). Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler:).
aslı
canım harika bir salata hatta bu bir salata pastası :)
YanıtlaSilellerine sağlık
Immm çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık, hem havuç hem kırmızı biber kulağa çok hoş geliyor mutlaka denicem. Sevgiler...
YanıtlaSil