2 Temmuz 2009 Perşembe

Bıldırcın Tava

Malzemeler;

  • 4 adet bıldırcın
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı z.yağ ve arzuya göre tuz.

Haydi Yapalım;

Bıldırcınlar; karabiber, tuz ve z.yağıyla marine edilip 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Marine işleminden sonra ben wok tavada üzerine kapak kapatarak önce hızlı ateşte arkasını önünü kızarttım; ardından kısık ateşte 30 dakika pişirdim.
Büyük marketlerin birinden aldığım bu bıldırcınlar avlanarak soframıza gelmiş değil, çiftliklerde özel yetiştirilmiş tavukgillerden :)

2 yorum:

  1. bayıldım.ama tadı nasıl bıldırcının.hiç yemedim de

    YanıtlaSil
  2. ziyaretiniz için teşekkür ederim.sizi izlemeye alıp arkadaş listeme ekledim.görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil