- 8 adet dolmalık biber
- 2 orta boy domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr kıyma
- 1 büyük çay bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
(1 tutam varsa yaş nane)
1 sb kaynar su (dolma pişirilirken kullanılacak)
Haydi yapalım;
Pirinç suyla yıkanır, soğan-sarımsak ve domates rondodan geçirilir, nane minik parçalar halinde doğranır. Tüm malzemeler el yordamıyla karıştırılır. Yıkanıp içleri boşaltılmış biberlerin içerisine doldurulur. Üzerlerine domates yada biberin sapları kapak olarak yerleştirilir. Tüm biberler sıkı şekilde tencereye dizilir, üzerlerine 1 sb su ilave edilip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Afiyet şekerler...
Yaz mevsiminin her haftası, tüm evlerde sanırım dolma kokuları tüter :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder