15 Ekim 2009 Perşembe

Fırında Karnabahar



Malzemeler:
  • 1/2 kg karnabahar
  • 200g kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber
  • tuz
Üzeri için;
  • rendelenmiş kaşar
Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • tuz

Haydi Yapalım;

  • Karnabahar yıkanır, dallarına ayrılır ve haşlanır. (Ben buharda haşlıyorum) Biberler yemeklik doğranır. Sarımsaklar kıyılır. Kıyma, biber ve sarımsaklar tuz ve karabiber ilavesi ile kavrulur. Bir tencerede tereyağ ile un kavrulur. Kavrulmuş unun üzerine süt ilave edilir, koyulaşana kadar karıştırılır. Koyulaşmaya başlayınca tuz, karabiber ve muskat rendesi eklenerek beşamel sos hazırlanmış olur. Haşlanan karnabahar ve kavrulan kıyma bir borcama alınır, karıştırılır. Üzerine hazırlanan beşamel sos gezdirilir. Sosun üstüne kaşar rendesi serpilir. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not: Bu miktarlarla 4 kişilik bir yemek oldu, malzemeler artırılarak daha büyük bir borcamda da hazırlanabilir.

1 yorum:

  1. bzide karnıbahar pek tüketilmez o yüzden bende fırında yaparım pasta gibi oluyor.

    YanıtlaSil