Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet tavuk budu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 avuç badem
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1 adet kesme şeker
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- tuz
Haydi Yapalım:
- Tavuk haşlanır,didiklenir. Pirinç sıcak su ile ıslatılır. Bademler tereyağında kavrulur, üzerine suyu süzülen pirinç ilave edilir. Şeker ve tuz da ilave edilerek pirinç kavrulur. Pirinç kavrulduktan sonra baharatlar ilave edilir. Tavuk suyu ya da normal su pirincin üzerini 1 parmak geçecek miktarda ilave edilir. Pilav göz göz olduğunda didiklenmiş tavuk ve kıyılmış derotu ilave edilir, demlenmeye bırakılır. Afiyetle..
Not: Bademin kabuklarının kolaylıkla soyulabilmesi için üzerine kaynamış su dökülür biraz bekletilir, sonra ne kadar kolay olacağını göreceksiniz.
Harika görünüyor, file badem alınca deneyeceğim kardeşim.
YanıtlaSileline sağlık.
Dün akşam menümüzde bizimde tavuklu pilav vardı ama bu kadar zengin değildi içindeki malzemeler. Ellerine sağlık, badem çok yakışmıştır ..
YanıtlaSilNe kadar bol malzemeli ve leziz bir pilav olmuş:). Zencefilin pilava vereceği tadı çok merak ettim. İlk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:).
Sevgiler..
aslı