26 Ekim 2009 Pazartesi

Kaymaklı Kayısı Tatlısı


Malzemeler:
  • 100 g kuru kayısı
  • 100 g toz şeker
  • 250 ml su
  • kaymak

Haydi Yapalım:

  • Şeker ve su bir tencerede karıştırılır, kayısılar ilave edilirek yaklaşık 35-40 dakika kaynatılır. Şerbetin içinden alınıp ,soğutulmuş kayısıların içine çay kaşığı yardımı ile kaymak doldurulur. Kalan şerbet kayısıların üzerine dökülür.

Normalde incir hariç pişirilmiş meyvelerden pek hoşlanmasam da bu tatlıyı çok sık yapar oldum. Çok hafif ve pratik bir tatlı bu mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu ölçülerle 25 adet kayısı oldu ,sizler miktarı bu oranda arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Bunu gün kurusu ile yapsak nasıl olur? şekersiz suda biraz kaynatıp hoop kaymak?
    kardeşim Malatya'da gün kurusu vb yapıyor.Onların birde çikolatalı kayısıları varki enfes birşey!!
    şimdi evde organik gün kurum var kardeşimden sipariş etmiştim onun içine sütten aldığım kaymağımı koysam? offf..
    eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Olmaz olur mu,harika olur hem de de organik! Biraz daha sert olduğu için pişirme öncesi suda bekletmek gerekir sadece. Çikolatalı kayısıyı merak ettim ben de:)

    YanıtlaSil