- 1 su bardağı yıkanmış pilavlık bulgur
- 2 su badağı su
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 adet büyük soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 150 gr kuzu eti
- 3 diş sarımsak
Haydi yapalım
- Kuzu eti harlı ateşte suyunu çekinceye kadar kavrulur, ardından 1 sb su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğan yemeklik doğranır, kırmızı biber ve yeşil sivri biber julyen doğranır, soğanla birlikte sotelenir. Sarımsak ve bulgur ilave edilip bir miktar daha kavrulur, üzerine domatesler ve 2 barak su ilave edilip orta ateşte pişirilerek demlendirilir.
Kuzu etini sevmiyorsanız, dana eti veya tavuk kullanabilirsiniz. Ben pilavın yanına ayran hazırladım, afiyetle...
Lezzetin güzelliğine bak. Çok harika görünüyor canım.
YanıtlaSilSevgiler.