10 Eylül 2009 Perşembe

Haşhaşlı Şerbetli Kek


Malzemeler
Keki için
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmemiş haş haş
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet vanilya ve kabartma tozu
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
üzeri için
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
Haydi yapalım;
  • Şeker ve su 10 dakika kaynatılarak şerbet elde edilir ve soğutulur.
  • Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır, ardından su, sıvıyağ eklenir; tüm kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılarak bu karışıma ilave edilip fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkan kek 5 dakika dinlendirildikten sonra, kek ılıkken şerbeti dökülür. 1 sb süt ile 1 paket kremşanti çırpılır, soğuyan şerbetli kekin üzerine sıvanarak buzdolabına kaldırılır.Afiyetle..

Yaklaşık 1 yıl önce bu tatlının tadına bakmıştım, çok beğenmiştim ve nihayet denedim. Hem şerbetli hemde kremalı bir tatlı denemenizi tavsiye ederim, görünüşüde epey şık içerisindeki haş haş sayesinde..Haş haşı büyük marketlerin birinden aldım, bağdat baharatlarının paketlemiş olduğu marka. Bu arada benim kullandığım fırın turbo değil, siz kendi fırın ayarlarınızı buna göre ayarlayın.Tatlı birgün dinlenince kendini çekmiş oluyor, akşamdan hazırlayıp ertesi gün iftara servis edebilirsiniz.

8 yorum:

  1. aman Allahım süper bişey,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. haşhaşlı olması çok değişikmiş, denemeye değer;)çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım,
    bol bereketli iftarlar.....

    YanıtlaSil
  3. bunu gelinimizin annesinde yemiştim birkaç ay önce.Gerçekten çok değişik bir pasta. Bana sadece üzerindeki krem şanti ağır gelmişti, gerçi ben şanti yiyemem hiç sevmem, o yüzdende ağır gelmiş olabilir.Onun dışında keki çook güzeldi.
    Ellerine sağlık çok güzel görünüyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. Zeynep, teskrler..
    eldivenlerim, mutlaka dene derim, minik kıtır tadı kalıyoor ağızda haşhaştan dolayı..
    Zehra krem şanti kullanmadan, ev usulü muhallebide dökebilirisn üzerine...
    Yorumlarınız için teşkrler arkadaşlar..

    YanıtlaSil
  5. Haşhaşlı keklere bayılırım biliyor musun! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Canim ellerine saglik hashasli serbetli kek nefis görünüyor.Benimde sevdigim bir tatli.Ayrica bugün ilk defa blogunu ziyaret ettim hersey cok güzel nefis tatlar var blogunda hersey günlünce olsun.Sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  7. Canim iyi aksamlar .Benim bugün misafirlerim vardi .Misafirlerime hashasli kekten yaptim Canim sürtülmüs hasa kullandim sizinkize benzemedi ama cok lezizdi .Misafirlerimde cok beyendiler sana tarif icin tesekkürler.Yarin yayinlayacagim blogumda sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  8. amasradaki teyzem yapmıştı ve çok hoşuma gitti almayı unuttğum tarifi sizin sayenizde buldum çok teşekkürler...

    YanıtlaSil