Malzemeler
- 1 sb ılık süt
- 1 sb ılık su
- 1 sb sıvıyağ
- 1 adet küçük yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- üzerine sürmek için yumurta sarısı
- aldığı kadar un
İç Malzeme:
- 200 gr beyaz peynir veya krem peynir
- yarım demet doğranmış maydanoz
Haydi Yapalım;
- 1 tatlı kaşığı şeker, 1 su bardağı ılık su ile karıştırılır, içerisine maya atılır, karıştırılır kabarması beklenir. Bu karışıma yağ, süt, tuz ve un ilave edilir, hamur yoğurulur (hamur ele yapışmayacak kıvamda olamalı, sert olmamalı). Yoğurulan hamur mayalanması için üstü örtülerek sıcak bir yerde dinlendirilir. Kabardığında ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde yuvarlanır. Yumurta sarısı üzerine sürülerek 180 derece fırında pişirilir. Üzeri kızaran minik toplar fırından çıkarılıp soğuyunca enine sandwich gibi kesilerek; önce rendelenmiş peynirle içi ve dışına taşacak şekilde doldurulur. Ardından poğaçanın dışına taşan peynirli kısım maydanoza batırılır. Böylelikle sakallı diye tabir edilen şekil meydana gelmiş olur. Afiyetle..
Servis esnasında şık bir görünüm oluyor, bildiğimiz mayalı hamurdan elde edilen leziz poğaçalar. Peyniri yumuşak peynir seçin veya krem peynirde kullanabilirsiniz.
Bunuçok seviyorum, hele hamuru tam kıvamında olurda yumuşacık çıkarsa fırından..off...
YanıtlaSilKüçük bir lokmalık ve görüntüsüde güzel.
ellerine sağlık
Bugün yaptım bu tarifi çok lezzetli oldu deafmute döktürmüşsün maşallah gibi senden de atılım bekliyoruz hadi bakem
YanıtlaSilEee bu yorum üstüne yaparım artık ben de bir şeyler:)
YanıtlaSilNes ellerine sağlık, Sevgi teyzem begenmiştir umarım :)
YanıtlaSilKahvemi yap geliyorum...
Nes taktı kahveye kurtuluşun ok artık:)
YanıtlaSil