- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı yıldız şehriye
- 2 su bardağı et suyu
- 1.5 su bardağı su
- Soğan yemeklik doğranır ve z.yağında kavrulur; küp küp doğranmış kabaklar ve havuçta eklenip hafif kavrulur 1,5 su bardağı suyla haşlanır. Daha sonra blendırdan geçirilir. Üzerine et suyu eklenip kaynayınca şehriyeler ilave edilir. Şehriye kabarınca çorbamız hazırdır.
Çocuklara bu sebze çorbasını yedirmek çok kolay, yıldızlı bir masalla birlikte, çorbadan çıkan yıldızlar güzel bir kombinasyon oluşturacaktır. Taneli sevenler için blendırdan geçirme işlemi iptal edilebilir. Afiyet olsun.
Kabak yemeği bizde çok yapılır ama çorbasını yapmadım hiç.Kesinlikle denemem lazım, özellikle kızım bayılır eminim.
YanıtlaSilGüzel yorumun içinde tekrar teşekkür ederim.
Ellerine sağlık
sevgiler
Yorumun icin tesekkürler...Sehriyeli tavuk köftesinin kiymasini neden pisirerek koydugumu sormussun?bir nedeni yok.Sadece orjinal tarife sadik kalarak yaparim.Herzamanda iyi sonuc alirim.
YanıtlaSilBerlinden sevgiler....
Zehra teskrler,
YanıtlaSilÇorbayı et suyu ilave etmeden de pişirebilirsin, öylede çok leziz...
Bu arada yoğurtlu kabak çorbasıda güzel olur, denemelisin.