Malzemeler:
- 1 paket güllaç( 10 yaprak)
- 2 lt süt
- 1/2 kg şeker
- 2 tatlı kaşığı sakız reçeli
- çekilmiş ceviz
Haydi Yapalım:
- Şeker ve süt bir tecereye alınır,kaynatılır. Kaynamaya yakın sakız reçeli ilave edilir. Süt ılınmaya bırakılır. Eli yakar yakmaz sıcaklığa geldiğinde, geniş bir tepsiye dökülen süte yapraklar batırılarak ıslatılır. ıslatılan yapraklar borcama ya da tepsiye yerleştirilir. ( dikdörtgen borcama ortadan ikiye katlayarak yerleştirdim ben) 5yaprak yerleştirildikten sonra araya ceviz serpilir. Kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde ıslatılır , yerleştirilir. Kalan süt güllaçın üzerine dökülür, soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı zaman ceviz, nar, fıstık vs. ile süslenir.
Güllaç yaparken genellikle gül suyu kullanılır. Ben gül suyundan hoşlanmadığım için sakız aroması vermek istedim. Afiyetle..
Bizde ben hariç kimse semiyor güllacı.Ama inadına yapıyorum ..
YanıtlaSilSakızlı güllaç hele harikadır.Ellerine sağlık
sevgiler
bu lezzeti yemeğe çok yaklaşmış birisi olarak bu ikilinin mükemmel olduğunu düşünüyorum
YanıtlaSil