17 Şubat 2009 Salı

Çiğbörek


Malzemeler
Hamur;
  • 750 g un
  • göz kararı su( hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde)
  • tuz
İç malzeme;
  • 250 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • tuz
Kızartmak için ;ayçiçek yağı
Haydi Yapalım:
Hamur yoğurulur. Cevizden büyük bezeler yapılır. Bu bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Rendelenmiş soğan, tuz ile karıştırılmış kıyma açılan hamurun içine konulur. Hamur ay şeklinde kapatılar, kenarları rulet ile kesilir. Derin bir tavada kızartılır.

2 yorum:

  1. Ayyy cok gusel gozukuyor yaa.
    Agzımın suyu aktı resmen.
    En kısa zamanda yapacam.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil