Malzemeler:
- antrikot ya da biftek
250 gr mantar
1 adet orta buyuklukte sogan
3 dıs sarımsak
2 yemek kasıgı sıvıyag
3 yemek kasıgı krema
2 yemek kasıgı sıvıyag (eti kızartmak icin)
Eti tatlandırmak icin kekik kullanılabilir.
Haydi Yapalım;
- Antrikot yada bifek kızgın yagda ters duz edilerek haifif kızartılır, kısık ateste pısırılmeye devam edilir.Etler yumusayınca tavadan alınır.
Diger tarafta halka dogranmıs soganlar yuksek ateste cevrilir,rengi degisince kıyılmıs sarımsak ılave edılıp; julyen dogranmıs mantarlarla yine yuksek ateste pisirilir.
Cok fazla pisirilmeden yarı diri kıvamda icerisine 3 yemek kasıgı krema ılave edılıp 3 dak sotelenır. Sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder