- 250 g kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 1' er çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon
- 10-15 dal maydanoz
- tuz
kızartmak için;
- sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı galeta unu
Haydi Yapalım;
- Soğan ve maydanoz rondada çok inceltilmeden kıyılır. Pirinç tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzülür. Tüm malzeme yoğurulur. Köftelere şekil verilir. Köfteler sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulanır, kızartılır. Kızartılan köfteler kağıt havlu serilmiş servis tabağına alınır.
Not: Bu ölçüler 4 kişiliktir. Malzemeler 2 katı kadar tutulup köfte hazırlanabilir.
hem pratik hem de çok lezzetli oluyor. eline sağlık.
YanıtlaSil