13 Şubat 2009 Cuma

Kuru Patlıcan Dolması




Malzemeler:
  • 20-25 adet kuru patlıcan
  • 300g satır kıyması yoksa orta yağlı kıyma
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 adet soğan
  • 1/2 fincan pirinç
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon, karabiber, tuz
  • 1/2 sb su
  • 2-3 çorba k. sıvı yağ
  • 2 çk nane
  • 1 çorba k. nar ekşisi
  • tereyağ

sosu için;

  • 1/2 çay bardağı tane sumak 2 su bardağı su ile kaynatılır, süzülür. İçine 2 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı ar ekşisi eklenir.


Haydi Yapalım;
Patlıcanlar derin bir tencerede haşlanır(yarı pişmiş yarı diri) .Tüm malzeme karıştırlır(ne koyu ne sıvı olacak). Patlıcanlar hazırlanan iç ile 1 parmak mesafe kalacak şekilde doldurulur. tencerenin altına bir çukur tabak yerleştirlir. İsteğe bağlı olarak kaburga kemikler bu tabağın üzerine yerleştirilir(çok lezzetli oluyor). Dolmalar sırt sırta dizilir. Hazırlanan sos dolmaların üzerine dökülür. Tereyağ parçaları da konulduktan sonra dolmaların üstüne tabak kapatılır. Kayndıktan sonra 20 -25 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder