17 Nisan 2009 Cuma

Cacık

Malzemeler;
  • 500 gr yoğurt
  • 2 adet salatalık
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • yarım demetten az taze nane
  • yarım demetten az dere otu
  • 1/2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Cacığın kıvamına göre su
Haydi yapalım;

  • Yoğurt, çırpıcı yada robot yardımıyla; su, sarımsak ve tuz eklenerek homojen bir kıvam elde edilene kadar çırpılır. Salatalık eşit minik parçalara bölünür, yeşilliklerde aynı buyuklukte doğranarak, kuru nane ile birlikte koyu kıvamlı yoğurda eğer siz ayran kıvamlı yaptıysanız :) onun içerine eklenir. Servis edilmeden önce üzerine z.yağı gezdirilir.
Cacık bulgur pilavının olmazda olmazları arasındadır. Biz afiyetle yedik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder