13 Nisan 2009 Pazartesi

Çikolatalı Muffin

Malzemeler
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
    Bu ölçülerde yaklaşık 16 adet muffin çıkıyor.

Haydi Yapalım;

  • Yumurta ve şekerimizi yoğurt kıvamında beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim. Hepsini mikser ile kısa bir süre çırpalım. En son damla çikolatayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştıralım. Muffin kalıplarımıza muffin kağıtcıkları yerleştirip karışımımızı eşit miktarda dağıtalım. Üzerilerine damla çikolata serpiştirelim. Muffinler yaklaşık 40 dakika üzerileri kızarıp kabarana kadar pişmelidir. Piştikten sonra tezgahta biraz soğutup servis tabağına alabiliriz.
  • Not: 170 derece fırın onceden ısıtılmış olmalıdır.

Ben karışımın yarısına kakao ekledim, bu sebepten iki farklı renk oluştu, her ikiside cok nefisti.

1 yorum:

  1. yemekgezegeni'ne üyeliğinizin tamamlanabilmesi için sayfanıza eklemeniz gereken banner kodu üretilmiş ve mail adresinize gönderilmiştir. Lütfen kontrol ediniz.. Sevgiler...

    YanıtlaSil