Malzemeler:
- 1kg süt (5 su bardağı)
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sakız reçeli (bunun yerine 1 paket vanilya)
- 350 g çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Haydi Yapalım:
- Süt, şeker, un karışırılır. Orta ısıda karıştırılarak pişirilir. 2 yemek kaşığı nişasta 1 kahve fincanı su ile inceltlir. Pişirilen muhallebiye karıştırılır. Muhallebi kaynama kıvamına geldiğinde sakız reçeli ya da vanilya ilave edilir. Muhallebi kaselere 1 parmak boşluk kalacak şekilde dökülür. Çilekler yıkanır, pudra şekeri eklenerek rondodan geçirilir. Çilek püresi soğuyan muhallebilerin üzerine dökülür, muhallebiler buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder