Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 1.5 sb yogurt
- 1/2 sb sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 200 gr (yarım kalıp) beyaz peynir
- 300 gr ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyag
Haydi yapalım;
- Sogan yemeklik doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda sotelenir.Ardından doğranmış ıspanaklar ilave edilip 5 dakika kavrulur.Ocak kapatılıp pul biber ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır. Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtalar karıştırılarak bir sos elde edilir. Fırın tepsisi yağlanır, bütünce bir yufka zemine serilir üzerine sos sürülüp 2. yufka üstüne konulur. Aynı şekilde 2. kat yufkada soslanır, 3. kat serilir soslandıktan sonra ıspanaklı harçla peynir karıştırılıp tümü tepsiye yayılır. 4. yufka serilir soslanır.5. yufkada serildikten sonra sosun kalanı da dökülüp 180 derece fırında 45 dakika pişirilir.
Biz bu sabah bir tepsi böreğin yarısını peynirli diğer yarısınıda ıspanaklı yaptık. Babam peynirli kısmından afiyetle yedi bizse ıspanaklı tarafını tükettik. Bir pazar sabah kahvaltısında da ailecek keyif yaptık böylelikle :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder