30 Nisan 2009 Perşembe

Elmalı Kurabiye



















Malzemeler:

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 3,5 sb Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç Malzeme

  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 sb iri çekilmiş ceviz

Elmaları soyup rendenin kalın kısmıyla rendeleyelim. Toz şekeri ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirelim, ocağın altını kapadıktan sonra tarçın ve ceviz ilave edilerek karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaseye eleyerek alalım; margarin, yoğurt ve pudra şekerini ekleyip hamuru tezgaha vurarak iyice yoğuralım. Bu işlem hamurun kıvamlı olmasını sağlayacağı için daha iyi bir sonuç alacağız. Hamuru 4 eşit parçaya bölelim, her parçayı cok ince olmayacak şekilde açıp, sigara böreği gibi sekiz parçaya bölelim, geniş kısıma elmalı harçtan koyup rulo şeklinde saralım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder