4 Nisan 2009 Cumartesi

Mutfakta neler oluyor? Fasulye BAKLA BAKLA BAKLA:)


Malzemeler:
  • 1/2 kg taze bakla
  • 1 soğan
  • 1 kaşık un
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 demet dereotu
Haydi Yapalım:

  • Taze bakla yıkanır. İkiye ya da üçe bölünüp kararmaması için limonlu suya atılır. Soğan yemeklik doğranır, 1/2 çay bardağı yağ ile kavrulur. Salçalar eklenip çevrilir. Daha sonra süzülen baklalar ve 1 yemek kaşığı un ilave edilerek biraz kavrulur. Üzerini geçecek kadar su ve tuz eklenir pişirilir. Ateşten alınca ince kıyılmış dereotu ilave edilir. Afyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder