Malzemeler:
- 1/2 kg taze bakla
- 1 soğan
- 1 kaşık un
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 demet dereotu
Haydi Yapalım:
- Taze bakla yıkanır. İkiye ya da üçe bölünüp kararmaması için limonlu suya atılır. Soğan yemeklik doğranır, 1/2 çay bardağı yağ ile kavrulur. Salçalar eklenip çevrilir. Daha sonra süzülen baklalar ve 1 yemek kaşığı un ilave edilerek biraz kavrulur. Üzerini geçecek kadar su ve tuz eklenir pişirilir. Ateşten alınca ince kıyılmış dereotu ilave edilir. Afyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder