- 500g. karnabahar
- 7 bardak su
- 1/2 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- tuz-karabiber
- 1/2 çay bardağı krema
Haydi Yapalım:
- Karnabahar 7 bardak su ile haşlanır, blendırdan geçirilir. 3 yemek kaşığı un yağ ile kavrulur, 1 bardak süt ilave edilir. Blendırlanan karnabahar, tuz ve karabiber ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra krema eklenir, tencerenin altı kapatılır.
Not: Ben bu ölçüleri brokoli çorbası yaparken kullanıyorum. İnternette gezinirken karnabahar çorbası yapıldığını görünce, brokoli çorbası tarifimi karnabahara uyguladım, çok da güzel oldu. Ben çorbanın üzerine kırmızı pul biber serptim. Dilerseniz kroton ekmek ile servis yapabilirsiniz.
yaratıcılık budur işte brokoli yoksa karnabahar muhteşemsin yine
YanıtlaSil