Malzemeler:
- 5 adet iri kalın kabuklu portakal (yafa)
- 1.5kg toz seker
- 3 sb su
- 1/2 limon suyu
- 1 adet vanılya
Haydi Yapalım:
- Portakalın kabukları -beyaz kısımları hariç-rendelenir.Butun olarak soyulmuş portakallar 3-4 kez kaynatılır, her seferinde kaynatılan su yenilenir.Kaynama islemi 3-4 kez tekrarlandıktan sonra portakallar soguk suya atılır. Soguyan portakallar ıstege gore dilimlenir, biz ufak dilimlere, kesme seker gibi bolduk. 3 sb suya toz seker ılave edılır, kaynatılır.Bıraz koyulasınca dogranan portakallar ılave edılır. Kısık ateste recel kıvamına gelınceye kadar kaynatılır.Ocagı kapatmadan 5 dak once lımon suyu ,ocağı kapattıktan sonra vanılya eklenır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder