Malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 büyük çay bardağı tahin
- 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2,5 su bardağı un
Haydi Yapalım;
- Tüm malzemeler karıştırılıp, yoğurulur. Hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır. 165 derece fınında pişirilir.
Not: Hamur ufalanır vaziyette olursa korkmayın ,avucunuzca toparlayıp sıkmadan yuvarlayın. Nurcan Ablaya tarifi için teşekkürler.
Cok cabuk bayatlamayan, kıyıl kıyıl bir kurabiye.Cok begendım.
YanıtlaSil