12 Mart 2009 Perşembe

Tahinli Kurabiye



Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı tahin
  • 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un

Haydi Yapalım;

  • Tüm malzemeler karıştırılıp, yoğurulur. Hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır. 165 derece fınında pişirilir.

Not: Hamur ufalanır vaziyette olursa korkmayın ,avucunuzca toparlayıp sıkmadan yuvarlayın. Nurcan Ablaya tarifi için teşekkürler.

1 yorum:

  1. Cok cabuk bayatlamayan, kıyıl kıyıl bir kurabiye.Cok begendım.

    YanıtlaSil